Femarelle: Η εμμηνόπαυση και η ιδανική λύση

Image result for mature woman

Η εμμηνόπαυση, είναι ένα φυσικό φαινόμενο στη ζωή μιας γυναίκας, πολύ συχνά συνοδεύεται από ενοχλητικές παρενέργειες, με τη μορφή των αγγειοκινητικών, ψυχολογικών και μεταβολικών διαταραχών.

Πλήθος από δημοσιευμένες ιατρικές εργασίες αλλά και αναφορές στα μέσα μαζικής επικοινωνίας καταδεικνύουν τους αυξημένους κινδύνους για την υγεία των γυναικών σε σχέση με την συντηρητική προσέγγιση της κλασικής ορμονοθεραπείας. Αυτό προκάλεσε σύγχυση στις γυναίκες και έκανε μεγάλη μερίδα του  ιατρικού κόσμου απρόθυμο να χορηγεί τις παραπάνω θεραπείες. Υπάρχει λοιπόν ένα κενό στην ασφαλή διαχείρηση των συμπτωμάτων και των επιπλοκών της εμμηνόπαυσης.

Συμπτώματα

Η μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων συνήθως οδηγεί σε εμμηνοπαυσιακά συμπτώματα, τα οποία μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες:

  • Αγγειοκινητικά συμπτώματα – εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις, διαταραχές στον ύπνο.
  • Ψυχολογικά συμπτωμάτα – εναλλαγές της διάθεσης, ευερεθιστότητα, αίσθηση «έλλειψης ενέργειας», κόπωση και μερικές φορές ακόμη και την κλινική κατάθλιψη.
  • Φυσιολογικά / μεταβολικά συμπτώματα – τοπική έλλειψη οιστρογόνων, που οδηγεί σε κολπική ξηρότητα (ατροφία), ατροφική κολπίτιδα, απώλεια της λίμπιντο και δυσπαρευνία. Άλλες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν αύξηση του καρδιακού φόρτου και αυξημένη απώλεια οστικής μάζας η οποία οδηγεί σε οστεοπενία και οστεοπόρωση.

Η εμμηνόπαυση αντιπροσωπεύει το τέλος της εμμήνου ρύσεως. Αυτό γίνεται όταν μια γυναίκα δεν έχει έμμηνο ρύση για 12 συνεχόμενους μήνες, με τα επίπεδα FSH> 30 mIU / ml και Ε2 επίπεδα

Οι περισσότερες γυναίκες βιώνουν την φυσική εμμηνόπαυση μεταξύ των ηλικιών 45 και 55. Η εμμηνόπαυση θεωρείται πρόωρη αν συμβεί με φυσιολογικό τρόπο ή εξαιτίας κάποιου παράγοντα, πριν από την ηλικία των 40 ετών.

Μπορεί να συμβεί όταν οι ωοθήκες αφαιρούνται χειρουργικά ή έχουν πάθει ζημιά από φάρμακα ή ακτίνες Χ. Η πορεία προς την εμμηνόπαυση είναι μια διαδικασία που εκτυλίσσεται επί σειρά ετών, η οποία μπορεί να διαιρεθεί σε τρεις κύριες φάσεις, περι-εμμηνόπαυση, εμμηνόπαυση και μετεμμηνόπαυση.

Υπάρχει τρόπος πρόληψης;

Ξεκινώντας από την ηλικία των 30, οι γυναίκες βιώνουν την απώλεια της οστικής μάζας που εξελίσσεται σταθερά μέχρι την εμμηνόπαυση και επιταχύνεται με την πτώση των επιπέδων των οιστρογόνων, μέχρι να εμφανιστούν ξαφνικά πόνος και να συμβούν κατάγματα. Η έγκαιρη πρόληψη υποστηρίζεται ευρέως ως η βέλτιστη ιατρική λύση για οστεοπορωτικά κατάγματα.

Η πρόληψη θα πρέπει να αρχίζει από ηλικία κατά την οποία μια γυναίκα φτάνει στην εμμηνόπαυση. Μια νέα προσέγγιση είναι αναγκαία κατά την οποία το οστό μπορεί να προστατεύεται χωρίς να υφίστανται  κίνδυνοι που συνδέονται με τη μακροχρόνια χρήση ή τις ανεπιθυμητες ενέργειες που κάνουν τους  ασθενείς να διακόψουν τη θεραπεία. Είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας, της ποιότητας ζωής και της ανεξαρτησία των γυναικών σε όλη τη ζωή τους και θα διευκόλυνε την απόφαση για την έναρξη της πρόοληψης την πιο ενδεδειγμένη χρονική στιγμή.

Η ιδανική λύση

Το πλήθος δημοσιευμάτων που υποδηλώνουν αυξημένους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με την ορμονοθεραπεία προκάλεσε αναστάτωση στον τομέα της υγείας των γυναικών. Ως αποτέλεσμα, δημιουργήθηκε ένα μεγάλο χάσμα στην παροχή ασφαλών λύσεων για την ολοκληρωμένη θεραπεία των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης και την υγεία των οστών.
Οι βασικές απαιτήσεις για μια θεραπεία επικεντρώνονται σήμερα σε δύο επίπεδα:

  • Αποτελεσματικότητα: Μια λύση που διαχειρίζεται αποτελεσματικά τη μετάβαση στην εμμηνόπαυση, παρέχοντας ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, ενώ θεραπεύει την οστεοπενία.
  • Ασφάλεια: Η χρήση των αναγνωρισμένων δεικτών ασφαλείας που χρησιμεύουν ως προειδοποίηση για αύξηση των παραγόντων κινδύνου, παρέχοντας έτσι μια θεραπευτική επιλογή που είναι ασφαλής, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Για την επιβράδυνση της διαδικασίας της οστικής απώλειας, η ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης απαιτεί μια θεραπεία που στοχεύει τους φυσιολογικούς μηχανισμούς που επηρεάζονται από τα οιστρογόνα. Για να είναι μια τέτοια θεραπεία ασφαλής, πρέπει να είναι επιλεκτική.

H απόλυτη θεραπευτική ιδέα για την εκπλήρωση αυτών των αναγκών είναι ο καινοφανής, Εκλεκτικός Τροποποιητής Οιστρογονικών Υποδοχέων (phyto-SERM), ο οποίος επηρεάζει τους υποδοχείς οιστρογόνων μόνο σε ειδικές θέσεις, χωρίς να επηρεάζει τους ιστούς όπου οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να έχει επικίνδυνες συνέπειες.

b2ap3_thumbnail_logo-1.PNG

Το Femarelle

Η μοναδικότητα του Femarelle ® έγκειται στο ότι αποτελεί έναν εκλεκτικό τροποποιητή οιστρογονικών υποδοχέων (phyto-SERM). Η επιλεκτικότητα του στον υποδοχέα οιστρογόνου παρέχει ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης και εξασφαλίζει την υγεία των οστών, χωρίς να επηρεάζει τους ευαίσθητους ιστούς στο μαστό και στη μήτρα.  Έτσι, το Femarelle ® παρέχει μια ασφαλή και αποτελεσματική λύση για τη διαχείριση της εμμηνόπαυσης. Η επιστημονική δραστηριότητα γύρω απο το Femarelle ® έχει δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά σε όλο τον κόσμο και έχει λάβει διεθνή αναγνώριση και αποδοχή από την ιατρική κοινότητα.  Συνεχώς διεξάγονται νέες έρευνες και μελέτες προκειμένου να παρέχονται πλήρη στοιχεία που να αποδεικνύουν τόσο την αποτελεσματικότητα όσο και την ασφάλεια της χρήσης του Femarelle ®.

Femarelle ® Πληροφορίες προϊόντος

Σύνθεση: Κάθε κάψουλα περιέχει 322 mg του DT56a (παράγωγα σόγιας μέσω ειδικής ενζυμικής διεργασίας) και 108 mg λιναρόσπορο.

Συνιστώμενη χρήση: Το Femarelle προορίζεται για γυναίκες από τη στιγμή που φθάνουν την περιεμμηνόπαυση και μετά. Η θεραπευτική ένδειξη, είναι η ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης και της υγείας των οστών.

Συνιστώμενη πρόσληψη: Το Femarelle θα πρέπει να λαμβάνεται δύο φορές την ημέρα, μία κάψουλα το πρωί και μία το βράδυ. Η κατάποση της κάψουλας γίνεται με λίγο νερό. Το Femarelle μπορεί να ληφθεί με ή χωρίς τροφή. Είναι σημαντικό να λαμβάνετε δύο κάψουλες την ημέρα, καθώς αυτή είναι η απαιτούμενη δόση για το βέλτιστο όφελος, ιδιαίτερα για την υγεία των οστών.

Το Femarelle είναι μια κλινικά αποδεδειγμένη θεραπεία με δημοσιευμένες μελέτες σε έγκριτα ιατρικά περιοδικά.

Δημοσιευμένες μελέτες έχουν δείξει:

  • Η αποτελεσματικότητα του Femarelle:

Το Femarelle ανακουφίζει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και διατηρεί την υγεία των οστών.
Η ανακούφιση γίνεται αισθητή από τον πρώτο μήνα της θεραπείας.
Η ανακούφιση των συμπτωμάτων γίνεται αισθητή στις 3 από τις 4 γυναίκες.
Το Femarelle αυξάνει την οστική πυκνότητα (BMD).
Το Femarelle δείχθηκε να είναι αποτελεσματικό για την κολπική ξηρότητα (ατροφία).

  • Ασφάλεια Femarelle:

Το Femarelle δεν φάνηκε να επηρεάζει την πήξη του αίματος ακόμη και σε θρομβοφιλικές ασθενείς.
Το Femarelle δεν επηρεάζει τον ιστό του μαστού.
Το Femarelle δεν επηρεάζει την μήτρα και τo ενδομήτριο.
Το Femarelle δεν επηρεάζει την Ορμόνη θυρεοειδούς (TSH).
Το Femarelle δεν επηρεάζει τις λειτουργίες του ήπατος και των νεφρών.
Το Femarelle δεν επηρεάζει το ορμονικό προφίλ του αίματος.
Το Femarelle δεν επάγει τον πολλαπλασιασμό των ορμονοεξαρτώμενων κυττάρων του μαστού.
Επιπλέον, στις μελέτες και στα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα δεν αναφέρθηκαν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Μηχανισμός δράσης στο σώμα

Η μοναδικότητα του Femarelle® προέρχεται από την καταγωγή του ως SERM φυτικής προέλευσης (phyto-SERM) που στοχεύει σε ειδικές θέσεις του ιστού. Το Femarelle® ανακουφίζει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και αυξάνει την οστική πυκνότητα, ενώ δεν έχει καμία επίδραση επί της μήτρας ή επί του ιστού του μαστού. Επιπλέον, το Femarelle® παρέχει μια αποτελεσματική λύση στην κολπική ξηρότητα. Αυτός ο δραστικός και ιστο-επιλεκτικός μηχανισμός δράσης έχει αποδειχθεί και επιβεβαιωθεί σε κλινικές και προ-κλινικές μελέτες. Το Femarelle® αποτελεί ένα νέο ορίζοντα σε θεραπείες διαχείρισης της εμμηνόπαυσης παρέχοντας μια ασφαλή και αποτελεσματική λύση στα εμμηνοπαυσικά συμπτώματα και στην υγεία των οστών. Μηχανισμός δράσης του Femarelle® ως phyto-SERM

b2ap3_thumbnail_7.jpg