Προεμμηνόπαυση – Προετοιμασία για την εμμηνόπαυση

Τι είναι προεμμηνόπαυση και πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε; Μάθετε για αυτήν τη φυσική μετάβαση, τα συμπτώματά της και συμβουλές για να την περάσετε ομαλά. Αγκαλιάστε αυτή την περίοδο με αυτοπεποίθηση!

Ο ηλικιακός κύκλος των 40+ για μια γυναίκα σηματοδοτεί αλλαγές στο σώμα της, εξωτερικά και εσωτερικά. Οι διαταραχές στον κύκλο της έμμηνου ρύσης, αλλαγές στο σώμα και στη διάθεση, είναι ανάμεσα σε άλλα συμπτώματα που μπορούν να εμφανιστούν από τα 40 και μετά και σηματοδοτούν μια καινούρια περίοδο. Αυτή η περίοδος λοιπόν ονομάζεται προεμμηνόπαυση ή περιεμμηνόπαυση.  Είναι η φυσική διαδικασία που προετοιμάζει το σώμα της γυναίκας για να μεταβεί στο επόμενο στάδιο, την εμμηνόπαυση. Φυσικά, κάθε ανθρώπινος οργανισμός είναι μοναδικός, έτσι το χρονικό φάσμα της προεμμηνόπαυσης διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα.  Σε κάποιες περιπτώσεις η προεμμηνόπαυση μπορεί να ξεκινήσει στα μέσα της δεκαετίας των 30, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις μπορεί να ξεκινήσει αργότερα, δηλαδή στα μέσα της δεκαετίας των 50. Το συνηθέστερο για τις πλείστες γυναίκες όμως, είναι η έναρξη της περιόδου στα μέσα της δεκαετίας των 40.  

Όσο περισσότερες γνώσεις έχει μια γυναίκα για την περίοδο της προεμμηνόπαυσης, τόσο πιο εύκολα θα μπορεί να ανταπεξέλθει με όλα τα επακόλουθά της.

Κατανοώντας την Προεμμηνόπαυση

Καθώς μεγαλώνουμε το γυναικείο σώμα εξαντλεί τις αναπαραγωγικές του δυνατότητες. Είναι μια φυσιολογική διαδικασία που όλες οι γυναίκες βιώνουν στη ζωή τους. Αυτή η μετάβαση συνήθως αρχίζει οκτώ έως δέκα χρόνια πριν από την εμμηνόπαυση και συνοδεύεται από διακυμάνσεις στα επίπεδα παραγωγής οιστρογόνων. Οι ωοθήκες κατά αυτή την περίοδο σταματούν να παράγουν την συνηθισμένη ποσότητα οιστρογόνων, επηρεάζοντας έτσι τον κύκλο της έμμηνου ρύσης. Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως, παρόλο που η γονιμότητα σε αυτή τη φάση της γυναίκας μειώνεται, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρξει κύηση. Κάποιες φορές επίσης μπορεί να βιώσει “κανονικές” περιόδους ή ακόμη και σοβαρό προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS). Η εμπειρία αυτή μπορεί να διαφέρει σημαντικά, από γυναίκα σε γυναίκα. Μια γυναίκα μπορεί να βιώσει έντονη έμμηνο ρύση  που διαρκεί περισσότερο από το συνηθισμένο κύκλο, έως ελάχιστη ή και καθόλου για μερικούς μήνες. Τα προεμμηνορροϊκά συμπτώματα ποικίλλουν επίσης κατά την προεμμηνόπαυση και μπορούν να επηρεάσουν το μυαλό και το σώμα. Δυστυχώς, αυτό είναι ένα ταξίδι που μπορεί να διαρκέσει από μερικούς μήνες έως οκτώ χρόνια. Μόνο όταν σταματήσει η έμμηνος ρύση για 12 μήνες, τότε τελειώνει η περίοδος της προεμμηνόπαυσης και αρχίζει η περίοδος της εμμηνόπαυσης. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτή η περίοδος μπορεί να είναι πολύ ανησυχητική για τις γυναίκες λόγω της απροβλεψίας της. Όσο περισσότερες όμως είναι οι γνώσεις μας για το θέμα της προεμμηνόπαυσης, τόσο καλύτερη είναι η προετοιμασία και συνεπώς η αντιμετώπιση πιθανών συμπτωμάτων.

Τα συμπτώματα της προεμμηνόπαυσης μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Αύξηση στη συχνότητα των περιόδων
  • Πολύ έντονη ή πολύ ασθενής ροή αίματος
  • Ανομοιομορφία στον κύκλο της περιόδου
  • Μεγάλα «κενά» μεταξύ εμμηνορροϊκών κύκλων
  • Αλλαγές στη διάθεση
  • Κόπωση

Επιπλέον, μπορεί επίσης να βιώσετε δυσκολία στον ύπνο, ασυνήθιστo φούσκωμα, πρωτοφανή αύξηση βάρους και εξάψεις.

Η διαδικασία αυτή είναι ένα αναπόφευκτο μέρος στη ζωής κάθε γυναίκας. Υπάρχουν όμως θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της, για να κάνουν την γυναίκα να αισθανθεί  καλά, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να βιώνει το σώμα της.

Προεμμηνόπαυση με το Femarelle Rejuvenate

Το Femarelle Rejuvenate είναι ένα φυσικό, μη ορμονικό συμπλήρωμα διατροφής για την προεμμηνόπαυση που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της και γενικά να συντελέσει στη διατήρηση της σωματικής ισορροπίας.

Πιστοποιημένο από κορυφαίους γυναικολόγους σε ολόκληρο τον κόσμο, το Femarelle Rejuvenate περιέχει βιοτίνη, βιταμίνη Β2, λιναρόσπορο και DT56a – ένα μοναδικό σύμπλεγμα που προέρχεται από σόγια-. Αποδεδειγμένα, έδειξε ότι παρέχει ανακούφιση από τα συμπτώματα που εμφανίζονται μετά τη μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων στο σώμα.

Αναμενόμενα αποτελέσματα με το Femarelle:

  • Αύξηση των επιπέδων της ενέργειάς σας
  • Επιστροφή στον κανονικό σας κύκλο ύπνου
  • Βελτίωση της ποιότητας του δέρματός και των μαλλιών σας
  • Έλεγχος των αλλαγών στη διάθεσή σας
  • Βελτίωση της υγείας του κόλπου σας (όχι πια ξηρότητα)

H λήψη αυτού του φυσικού συμπληρώματος διατροφής, θα σας βοηθήσει να αναλάβετε τον έλεγχο του σώματός σας. Με την πάροδο του χρόνου, το Femarelle Rejuvenate μπορεί να βοηθήσει στην ανάκτηση της ευζωίας και στην καλύτερη ποιότητα ζωής. Είναι ένα προϊόν υποστηριγμένο από επιστημονικές έρευνες, κλινικές δοκιμές και προτεινόμενο από ειδικούς. Ορατή βελτίωση στα συμπτώματα της προεμμηνόπαυσης από τον πρώτο κιόλας μήνα τακτικής χρήσης. Η φόρμουλα είναι ασφαλής, φυσική και απαλλαγμένη από ορμόνες.

Γυναίκες σε περισσότερες από 40 χώρες έχουν χρησιμοποιήσει και αγαπήσει το Femarelle Rejuvenate. Με τις αλλαγές που μπορεί να βιώσει το σώμα σας στα 40, μπορεί να είναι απαραίτητο να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της προεμμηνόπαυσης. Θυμηθείτε ότι αυτό είναι μόνο μια φυσιολογική διαδικασία και ότι πρέπει να νιώθετε δυνατές και να κάνετε επιλογές που θα σας κρατήσουν υγιείς.

Τελικά, η αλλαγή είναι το μόνο σταθερό στοιχείο στις ζωές μας και πρέπει να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο, για να συνεχίσουμε να ζούμε την ζωή στην πληρότητα της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *