Αλλαγές που συμβαίνουν στο δέρμα σας κατά την εμμηνόπαυση

Το σώμα κάθε γυναίκας αντιδρά διαφορετικά κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, αλλά συνήθως υπάρχουν μερικά συμπτώματα, όπως νυχτερινές εφιδρώσεις, εξάψεις, ανήσυχος ύπνος και, φυσικά, αλλαγές στην έμμηνο ρύση, που είναι κοινά για όλες.

Καθώς η γυναίκα πλησιάζει στην εμμηνόπαυση, μπορεί να παρατηρήσει αλλαγές στην όψη και την υφή του δέρματός , το οποίο είναι φυσιολογικό, λόγω των αλλαγών που συμβαίνουν στο σώμα σας.

Πιο λιπαρό δέρμα

Το λιπαρό δέρμα είναι ένα κοινό σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης, καθώς τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται, ενώ εκείνα της τεστοστερόνης αυξάνονται και οδηγούν σε μεγαλύτερη έκκριση σμήγματος. Αυτό είναι το φυσικό έλαιο της επιδερμίδας, το οποίο οδηγεί στην λιπαρότητα. Για μερικές γυναίκες, αυτή η ορμονική αλλαγή μπορεί επίσης να οδηγήσει σε εξάρσεις ακμής.

Αυξημένη ερυθρότητα

Πολλές γυναίκες έχουν αυξημένη ερυθρότητα στο πρόσωπο και την περιοχή του στήθους, ως αποτέλεσμα των εξάψεων και της νυχτερινής εφίδρωσης που συχνά συνοδεύουν την εμμηνόπαυση. Όταν η γυναίκα εχει εξάψεις, ο εγκέφαλός νομίζει ότι υπάρχει πρόβλημα θερμοκρασίας στο σώμα και αντιδράει με τον μόνο τρόπο που ξέρει: προκαλεί εφίδρωση.

Ως αποτέλεσμα, η ροή του αίματος αυξάνεται και προκαλεί την ερυθρότητα στο δέρμα. Τα οιστρογόνα είναι οι ορμόνες που βοηθούν στη ρύθμιση της διαδικασίας αυτής, η μείωσή τους λόγω εμμηνόπαυσης μπορεί να προκαλέσει κάποια αστάθεια στην ρύθμιση της θερμότητας του σώματος.

Μειωμένη ελαστικότητα

Τα οιστρογόνα συμμετέχουν και στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, οι οποίες είναι οι πρωτεΐνες που διατηρούν την ελαστικότητα του δέρματός. Ως αποτέλεσμα των χαμηλότερων επιπέδων των οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση, ο οργανισμός παράγει ολοένα και λιγότερη ελαστίνη και κολλαγόνο. Χωρίς κατάλληλη αντιγηραντική φροντίδα του δέρματος, αυτή η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της χαλάρωσης και των πιο έντονων γραμμών και ρυτίδων.

Πιο λεπτό δέρμα

Τα οιστρογόνα βοηθούν επίσης στην συντήρηση των τριχοειδών αγγείων του αίματος στα ενδιάμεσα στρώματα του δέρματος. Τα χαμηλότερα επίπεδα οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση οδηγούν σε μειωμένη ροή αίματος μέσω των δερματικών τριχοειδών αγγείων, πράγμα που σημαίνει ότι φτάνει λιγότερο οξυγόνο και λιγότερα θρεπτικά συστατικά στο επιδερμικό στρώμα του δέρματος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αραίωση του άνω στρώματος της επιδερμίδας και άρα να κάνει το δέρμα πιο λεπτό.

Πιο έντονες επιπτώσεις από την ηλιακή ακτινοβολία

Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, το δέρμα γίνεται ακόμα πιο ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία, λόγω των μειωμένων επιπέδων οιστρογόνων που προκαλούν μείωση στην παραγωγή μελανίνης. Η μελανίνη είναι αυτό που δίνει χρώμα στο δέρμα και παρέχει ένα στρώμα προστασίας από τις ακτίνες UV του ήλιου. Χωρίς μελανίνη το δέρμα είναι πιο ευάλωτο στην ηλιακή ακτινοβολία, πιο επιρρεπές σε  σημάδια γήρανσης ή υπέρχρωση.

Μία ασφαλής και αποτελεσματική λύση για το στάδιο πρίν την εμμηνόπαυση είναι το Femarelle Rejuvenate

Το Femarelle Rejuvenate στοχεύει στο στάδιο της προ-εμμηνόπαυσης, βοηθώντας στην καταπολέμηση των συνεχόμενων εναλλαγών διάθεσης και την απώλεια ενέργειας, καθώς συμβάλλει και στη διατήρηση του φυσιολογικού δέρματος και των μαλλιών

Η μοναδική σύνθεση του Femarelle  Rejuvenate περιλαμβάνει το παράγωγο της σόγιας (DT56a), λιναρόσπορο, βιταμίνη Β2 και βιταμίνη B7 οποία συμβάλλει στην κανονική απόδοση του μεταβολισμού, μείωση της κούρασης και της κόπωσης, τη συντήρηση του δέρματος και των μαλλιών και βοηθά στη λειτουργία του νευρικού συστήματος

Το Femarelle Rejuvenate είναι phyto – SERM ( επιλεκτικός ρυθμιστής οιστρογονικών υποδοχέων) Δεν περιέχει ισοφλαβόνες, δεν είναι οιστρογονο ούτε φυτο-οιστρογόνο. Δεν προκαλεί πάχυνση του ενδομητρίου, δεν ευνοεί τα καρκινικά μαστικά κύτταρα να αναπτυχθούν, δεν προκαλεί θρομβώσεις. Δεν προκαλεί παρενέργειες.

Άγγελος Μαυρουδής